piazza san carlo turijnporta palatina turijnturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-popiazza castello turijnturijn-nightturijn-piazza-bodoniturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlo

Galleria San Federico

Galleria San Federico in Turijn is een winkelcentrum uit de jaren 30 van de vorige eeuw met een 19de eeuwse uitstraling. Dit heeft waarschijnlijk te maken de aanwezigheid eerder van een 19de eeuwse Galleria. De Galleria ligt parallel aan de Via Roma tussen de Via Santa Teresa en Via Bertola in het centrum van Turijn. Hier vind je naast kleine en ouderwetse, typisch Torinese winkels ook moderne winkels.

Turijn_Galleria_San_Federico_(1).jpg

De diversiteit aan winkels maakt het leuk door deze groot en ruim opgezette Galleria te wandelen. Modeketen Marlboro Classics heeft er een grote vestiging. Je vind er juweliers en verder zijn er kantoren (waaronder van de krant La Stampa en van voetbalclub Juventus) en is er een bioscoop (Cinema Rex/Lux).

Turijn_Galleria_San_Federico_(2).jpg

Op de plek van de Galleria San Federico stond eerder de Galleria Natt uit 1858. Twee andere bekende Gallerie in Turijn zijn Galleria Subalpina en Galleria Umberto I. De bouwstijl sluit aan bij soortgelijke winkelgalerijen elders in Europa.

Turijn_Galleria_San_Federico_(3).jpg

Galleria San Federico
Galleria San Federico 7, Turijn† † (foto's Albert van den Boomen)


Turijn_Galleria_San_Federico_(4).jpg


Turijn_Galleria_San_Federico_(5).jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's