turijn-piazza-bodoniturijn-nightturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carloturijn-popiazza san carlo turijnporta palatina turijnpiazza castello turijn

Galleria Umberto I

Galleria Umberto I bevindt zich tussen de Via della Basilica en Piazza della Repubblica in Turijn. Aan deze galerij is tussen de 15e en 19e eeuw gewerkt. In 1890 werd het als zodanig geopend. De lange bouwtijd maakt dat er meerdere architecten aan gewerkt hebben.

De feitelijke galerij is een rechte lange gang met winkels en heeft minder grandeur dan de andere Gallerie in Turijn. Het is wel de langste Galleria, die in de 18de en 19de eeuw in Turijn is gebouwd.

De lange bouwtijd heeft te maken met de andere functies die het gebouw heeft gehad. Voordat deze ruimte een Galleria werd, was het een ziekenhuis (tussen 1575 en 1887). Het enige dat nog over is gebleven van het oudste complex, dat van de Orde van Sint Mauritius, is de Basilica Mauriziana.†Voor de bouw van de Galleria is gebruik gemaakt van de gangen van het voormalige ziekenhuis. Binnen is de oude apotheek van de Ordine Mauriziano nog te zien.

De ingang vanaf de Via della Basilica is rechts van de basiliek. Het is de meest populaire en minst pompeuze ingang van alle passages in Turijn. Het is een populaire doorgang van een ieder die gaat naar of komt van de Mercato Porta Palazzo.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's