turijn-palazzo-madamaturijn-poporta palatina turijnturijn-piazza-bodoniturijn-piazza-san-carloturijn-nightpiazza castello turijnturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza san carlo turijn

Via Roma (van Piazza Carlo Felice tot Piazza Castello)

De Via Roma doorkruist het centrum van Turijn. Van Piazza Carlo Felice tot Piazza San Carlo en van dit plein tot Piazza Castello loopt deze straat, die aan weerszijden over de gehele lengte portico's heeft. Ook de pleinen hebben portico's, waardoor je in de zomer in de schaduw en bij regen droog langs de winkels kan flaneren.

De winkels aan de Via Roma en de aangrenzende pleinen hebben een luxe uitstraling. Je treft er winkels van de modemerken Stefanel, Max & Co, MaxMara, Hermes, Salvatore Ferragamo, Robe di Kappa, K-way, Benetton, Pennyblack, de ketens Mötivi en Promod voor de goedkopere kleding en het nog goedkopere OVS, tassenmerk Mandarina Duck, boekenwinkel La Feltrinelli, FNAC, schoenenwinkel Fratelli Rossetti, hoeden van Borsalino, make up van Sephora en nog veel meer.

Piazza San Carlo 
Op het Piazza San Carlo kan je zeer luxueus snoepgoed en chocolade kopen bij het al 175 jaar oude Stratta. Het interieur is al een bezoek waard en je koopt er de heerlijke gianduja in grote potten. Je kan er ook een kopje koffie drinken of een aperitivo. Bij Paissa, ooit leverancier van het hof en al 120 jaar aan dit plein, koop je de meest traditionele delicatessen in conserven. Van chocolade tot bijzondere antipasti, van likeuren tot bijzondere soorten thee. Voor een kop koffie of een aperitief in stijl ga je naar het historische Caffè Torino of Caffè San Carlo. Beiden dateren van rspectievelijk begin 20ste en begin 19de eeuw. 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's