piazza san carlo turijnturijn-poturijn-piazza-san-carloturijn-piazza-san-carlo-winterpiazza castello turijnporta palatina turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-bodoniturijn-night

Via Garibaldi

Wat nu de Via Garibaldi is, was ooit een belangrijke doorgangsroute van Turijn richting de Valle di Susa en de Alpen. Bij helder weer kan je wanneer je met je rug naar het Piazza Castello staat aan het einde van deze lange straat de Alpen zien. De straat is niet altijd zo recht geweest. Dat is het werk van architect Gian Giacomo Plantery tussen 1736 en 1775. Het eerste deel van de autovrije Via Garibaldi vanaf het centrum is een drukke winkelstraat met een divers aanbod van winkels.

Zoals een winkelstraat betaamt zijn er hier veel winkels. Het leuke aan deze straat is de diversiteit. Van goedkoop tot duur, van kleding tot een kruiden-drogist, van 19de eeuws tot 21ste eeuws. Je kan er een broodje kopen, een kop koffie of een aperitief drinken.

Caffè 
De Via Garibaldi heeft een historisch caffè: Pasticceria Tamborini uit 1815. Hier kan je heerlijke chocolaatjes (gianduiotti in gouden papiertjes) kopen, maar ook een kop koffie drinken en ontbijten of lunchen. De straat heeft nog een oude apotheek en lunchen kan je bij Lavazza; op straat of binnen in een enigszins clean interieur op de eerste verdieping. Gelukkig is de koffie er lekker en Lavazza experimenteert met allerhande bijzondere fruit-groente drankjes.

Winkels 
Winkels als Promod, Guess, Geox (kleding en schoenen), Pimkie, Foodlocker hebben er een filiaal. Piemontese worst en kaas koop je bij El Formagé. De verrassing van de straat is het warenhuisje MUJI; een winkel met Japanse meubelen, accesoires voor in huis, papier, boekjes, pennen en nog veel meer leuke dingen in de kenmerkende eenvoudige baasic 'stijl'. En niet te vergeten, gelateria GROM heeft er een vestiging!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's