piazza san carlo turijnporta palatina turijnpiazza castello turijnturijn-palazzo-madamaturijn-piazza-san-carlo-winterturijn-piazza-bodoniturijn-poturijn-nightturijn-piazza-san-carlo

Borgo Dora en il Balôn

Deze van oorsprong laat-middeleeuwse wijk in Turijn is recent gerestaureerd. Het was eens de meest productieve en meest belangrijke wijk van de stad met een kern van werkplaatsen. In deze wijk stonden langs het kanaal (nu gedempt) de 'mulini', molens voor het malen van het graan, en waren de leerlooiers gevestigd.

De 'Regia Polveriera', beter bekend als het 'Arsenale' stamt uit de laat 16de eeuw. Het is nu deels in gebruik als het 'Arsenale della Pace' door Sermig (Servizio Missionari Giovani), een religieuze organisatie die strijd tegen de honger, de armen helpt, steeft naar solidariteit en jongeren begeleid. Aan die kant van Borgo Dora is ook de 'Cortile del Maglio', waar je ongewone winkels treft.

Il Balôn 
Elk tweede weekend van de maand zijn de Via Dora en de omliggende straatjes ingenomen door 'il Balôn', een grote antiekmarkt in de open lucht. In deze wijk vind je veel historische trattorie waar de oude tradities in ere worden gehouden. Ook zijn er veel barretjes waar je de dag kan afsluiten met een lekkere apéritivo.

Een ander aspect van deze wijk is het multiculturele. Wanneer je er de markt bezoekt op de Piazza della Repubblica (mercato di Porta Palazzo) waan je je tussen de honderden marktkramen in andere werelddelen. Wel goed op de tas letten!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Omaggio a Torino

Hommage aan Turijn in een serie prachtige foto's