Specialiteiten in Turijn
Turijn is de stad van chocolade; als drankje of als bonbon. De gianduja, chocolade met gemalen hazelnoten uit de Langhe, komt hier vandaan. Hazelnoten zijn een andere specialiteit, ook verwerkt in allerhande koekjes (brutti e boni), taarten en in de torrone (= noga). Een bekend koekje is de Savoiardo, onze lange vinger.
Een favoriete zoetigheid in Turijn in de winter is de 'marroni canditi'. Risotto met funghi porcini is ook zo'n favoriet. Bij de maaltijd krijg je in restaurants steevast grissini (broodstengels). Al sedert 1668 worden ze bij de warme maaltijd gegeten. Nog zo'n specialiteit is de apéritivo, in de 18e eeuw in Turijn uitgevonden.
Turijn-Nu selecteerde de lekkerste specialiteiten en delicatessenwinkeltjes van Turijn, waardoor je op culinair gebied niets tekort komt!
Chocolade van Peyrano
Het meest beroemde chocolade-huis van Turijn is Pasticceria Peyrano. Eens was het dé chocolade aan het..
Pastificio Defilippis
In de in 1872 gestichtte Pastificio Defilippis maakt de familie heel veel soorten verse en gedroogde..
Monteccone Cioccolato
Net buiten het oude centrum van Turijn in het hart van de wijk San Paolo zit al veertig jaar..